ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

luni, 27 iunie 2011

KARATE TRADITIONAL--KIAI--STRIGATUL DE LUPTA


 

KIAI  -  STRIGATUL
DE   LUPTA
 
 

 
 
 
Frapează sau chiar amuză in artele marţiale  strigătele scoase de practicanţi in timpul antrenamentelor sau pe parcursul luptei . Inţelese superficial, strigătele par simple imitaţii ale filmelor de karate ,răbufniri ale orgoliului de a te face remarcat

 

 

 

 

 
 În karate prima treaptă a iniţierii în Kiai  este învătarea respiraţiei corecte si adaptarea ei la mişcările specifice luptei . Cu timpul  KIAI-ul devine parte întegrantă a tehnicilor de luptă si începe sa elibereze psihicul practicantului de stresul confruntării . Atacul sau apărarea cu kiai surprinde adversarul şi  în acelaşi timp ,elimină teama instinctivă de a fi lovit . Intreaga energie se concentrează în lovitură , făcând  abstracţie de orice factori inhibatori .
   Adevaratul KIAI  nu este, deci , un simplu strigăt, ci devine un mod esenţial  de a simti ritmul luptei si a controla momentele descătuşarii energiei .  
  Acest sunet este destinat să  concentreze şi externalizeze energia si forta prin stimularea vitezei si contracţiei musculare şi de asemenea, distrage atenţia adversarului si creste încrederea în sine.Strigatul poate distrage atentia unui adversar instabil emotional, timp de o secunda, acest lucru putand fi crucial intr-o lupta.    



 
Kiai-jitsu a fost practicat de călugări budişti, si a fost destinat să vindece pacienţii  prin utilizarea resurselor terapeutice în emisiile de anumite sunete.  

 
   
  
   Există poveşti cu oameni care pot paraliza sau chiar ucide animale mici, cu ajutorul Kiai-ului, sau pot opri adversarul cu doar un Kiai.
   Fără un sentiment de spontaneitate naturala, un strigăt kiai este un efort inutil.

 

 

 
  

Un comentariu: