ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

joi, 4 august 2011

Karate Traditional-Despre dojo





                Despre dojo
  






   


   Dojo este mai mult decat o sala de antrenament. Este locul  in care te antrenezi si iti desvarsesti educatia. Aici te slefuiesti  fizic,mental si spiritual. Este locul in care vii la fiecare antrenament.  Etimologic dojo înseamnă “locul unde se studiază calea”.  


  

  Dojo-urile traditional japoneze, in special cele de kendo, sunt in  totalitate din lemn si respecta arhitectura traditionala. Dojo-urile  din tara noastra sunt sali de sport de la scoli si licee sau universitati.  


  
                                                                                                                      Dojo este organizat după axa  faţă-spate   (kamiza shimoza)                                                                                                  Fiecare loc din încăpere are o semnificaţie.













Kamiza




Este “locul de onoare” . Pe aceasta latura se găseşte în general   portretul lui Gichin Funakoshi, emblema dojo-ului. În timpul ceremonialului de salut de la începutul şi de la sfârşitul lecţiei,   instructorul se întoarce impreuna cu elevii, cu faţa la kamiza .




Shimoza                                                                                                                




  Este vorba despre partea din dojo rezervată elevilor pentru saluturile   de la începutul şi de la sfârşitul şedinţei, precum   şi explicaţiilor şi demonstraţiilor.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu