ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

miercuri, 31 octombrie 2012

POVESTIRI ZEN - DEZVOLTARE PERSONALA PRIN ARTE MARTIALE





Acum  o suta de ani , intr-un oras  numit Sasebo din Japonia s-a petrecut   urmatoarea intamplare, legata de vizita pe care un maestru de sabie a facut-o unui vechi prieten de-al sau.
  Gazda avea trei fii care studiau arta sabiei,continuand   traditia familiei  lor de samurai.
  De comun acord cu  oaspetele ,el a pus un vas  deasupra usii si a chemat tinerii pentru a fi prezentati   maestrului de sabie.
     Primul s-a oprit in fata usii, a deschis-o usor ,doar    cat  sa-i incapa bratul,a luat vasul inainte ca acesta sa  cada,  a continuat sa deschida usa, a intrat in camera  si s-a  inclinat respectos in fata maestrului.
     « Acesta este fiul meu cel mai varsnic »,a spus gazda .     « Sunt foarte fericit pentru tine .El a invatat tot  ceea ce  trebuie ,stapaneste arta sabiei si este demn sa-ti duca  numele mai departe », a replicat oaspetele.
        Al doilea tanar cand a fost chemat ,a intrat repede inauntru, a prins vasul in cadere si apoi a salutat.
    « Acesta este al doilea copil.Nu stie prea multe ,dar  studiaza tot timpul.Valuarea sa creste  zi de zi. »
         Oaspetele a zambit, s-a   inclinat in fata celor doi si a  spus. : « Fiul tau se dezvolta  foarte bine.Va veni ziua  cand  vei fi mandru de el . »
         Gazda a multumit aprecierii si  a trimis dupa cel de-al treilea  fiu.
         Acesta  a venit putin mai tarziu, a deschis repede usa, vasul in cadere  l-a lovit in cap,dar tanarul  a degajat sabia si l-a despicat inainte de a ajunge la podea. Era atat de furios incat nu simtea durerea.
      « Acesta este fiul meu cel mic. », a spus gazda. « Dupa cum vedeti ,mai are mult de invatat. »
      « Totusi el este foarte rapid si foarte puternic » a adaugat maestrul.
  La plecare , maestru de sabie a chemat tinerii pentru a le face daruri, asa cum era obiceiul.
      In fata celui mai in varsta dintre fii gazdei ,el s-a inclinat adanc si i-a daruit un ac de aur cu o piatra de diamant in capat.Apoi l-a privit lung in ochi, dar nu a spus un cuvant.
   In fata celui de-al doilea tanar, maestrul de sabie s-a         inclinat deasemenea respectos  si i-a dat in dar o carte cu copertile legate in piele, avand ornamentatii din aur. « Paginile aceste carti sunt albe , asa cum nu sunt scrise nici paginile vietii tale.Ceea ce vei scrie in aceasta carte, zi de zi , depinde numai de tine. »  
In fata mezinului , maestrul s-a inclinat scurt si i-a daruit un ceas frumos de argint ,spunandu-i : Daca doresti sa inveti, atunci trebuie sa incepi sa fi constient de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu