ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

vineri, 2 noiembrie 2012

Povestiri zen 2 - Dezvoltare personala prin arte martiale



  Un tanar calugar a plecat in sat sa duca un mesaj important.Ajuns la marginea satului, el trebuie sa traverseze un pod.
  Pe pod era un samurai care,pentru a-si dovedi maestria  s-a gandit sa-i provoace pe primii 100 de oameni care treceau pe pod.Deja omorase 99.Samuraiul l-a provocat la lupta,dar calugarul l-a rugat sa il lase sa treaca deoarece avea de predat un mesaj important.
-Promit ca ma intorc la lupta imediat ce misiunea va fi indeplinita.
   Samuraiul a acceptat,iar tanarul calugar si-a predat scrisoarea.Dar,inainte de a se intoarce pe pod a trecut pe la maestrul sau  pentru a-si lua ramas bun,fiind sigur ca va fi ucis.
-Trebuie  sa merg sa ma lupt cu un mare samurai,i-a spus.
Este expert in sabie iar eu nu am pus niciodata mana pe o sabie,asa ca voi fi omorat.
-Da,i-a spus maestrul,asa este,vei muri pentru ca nu ai nici o sansa de victorie,insa nu trebuie sa-ti fie frica de moarte, pentru ca te voi invata cea mai  buna si onorabila metoda  de a muri.Trebuie sa stai nemiscat,sa ti sabia deasupra capului,cu ochii inchisi  si sa astepti.
   Cand vei simti ceva rece in varful capului,va fi moartea.In acel moment coboara-ti bratele cu demnitate.Asta e tot...
   Calugarul isi saluta maestrul si se indrepta spre pod.
   Ajungand pe pod,calugarul a facut ce l-a invatat maestrul.Tinand sabia cu ambele maini,o ridica deasupra capului, inchise ochii si astepta.
   Aceasta  atitudine l-a surprins pe samurai.A inaintat         cu mare precautie,dar calugarul statea impasibil,cu sabia in maini,deasupra capului,asteptandu-si moartea.
  Samuraiul isi spuse « Acest om este in mod sigur  extrem de puternic.El a venit sa lupte cu mine si iata  cat de relaxat este. »
  Cum calugarul nu acorda nici o importanta miscarilor adversarului sau, acesta incepu sa se indoiasca de  victorie.Uitandu-se la cat de linistit il astepta calugarul ,el isi spuse ca precis omul acesta este  un mare razboinic,ca precis cunostea tehnica mortala si simtea cum il cuprinde spaima.«In  plus sta si cu ochii inchisi, isi spuse el, asta inseamna o mare viclenie.»
Calugarul  astepta senin momentul mortii, in timp ce  samuraiul era cuprins de groaza.Vocea inspaimantata a samuraiului l-a adus la realitate :
-Te rog, nu ma ucide, ai mila.Eu credeam ca sunt de neanvins, dar nu am intalnit pana acum un maestru ca  tine.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu