ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

duminică, 27 ianuarie 2013

Sa cautam frumosul - Dezvoltare personala prin arte martiale


    Traim intr-o lume  moderna , tumultoasa si stressanta . Suntem bombardati necontenit cu tot felul de stimuli, care ne obosesc si ne epuizeaza.Indeletnicirile noastre zilnice ne acapareaza  de la desteptare , in zori si  pana la culcare.
     Daca am avea un organism de otel si o structura  cibernetica  grefata pe circuite integrate , nu am fi catusi de putin afectati.Dar nu am fi OAMENI si nu am putea simti.Conditia umana e un privilegiu pe care ni l-a dat Mama Natura .Ne-a invatat  sa iubim, sa suferim,  sa ne bucuram si sa regretam.Toate acestea tin de conditia umana.Natura ne-a mai lasat o sansa :aceea de a cauta frumosul.Dar noi ne-am indepartat  de natura.Oare mai stim noi  sa contemplam  de pe varful unui munte , pe care l-am urcat cu greu  , cerul albastru si vaile de unde am inceput urcusul?Daca nu mai stim ,inseamna  ca ne pierdem, intr-adevar si trebuie sa ne intoarcem la radacinile noastre , la suflet.
      Orice inaltare  a spiritului  are la baza o munca , un efort, o suferinta.Daca vrem sa simtim bucuria de a trai  trebuie sa facem acest efort.Nu e deloc prea mare.
Cat de bine ne simtim cand, dupa o munca asidua  si istovitoare , ii contemplam finalitatea!Orice sport ne ajuta  sa ne implinim plenar  cand il respectam si  il practicam ordonat.
     Karate-do , e mai mult decat un sport, e o filozofie, e un mod de viata, o cale de intoarcere la Natura , de a te cunoaste pe tine.
     Prin executarea  unei aparent  banale tehnici de mana sau picior, la inceput mai greoaie  din cauza lipsei de antrenament, apoi tot mai usoara pe masura ce muschii executa mai bine comanda creierului, ajungem sa ne formam stereotipul, reflexul executiei.Nu mai simtim oboseala si miscarea e perfecta.Dar adevarata CALE , DO-ul abia incepe.De aici in colo va prima spiritul.Daca acum , in acest punct , lovitura noastra poate sfarama o caramida , dupa , uneori, multi ani de modelare a spiritului, efectul se va multiplica...de doua , de trei de zece ori.....Forta spiritului fiind  nebanuit de mare...
     Iata ce edificiu spiritual se poate cladi pe o tehnica de karate-do!In total sunt sute!Domeniul nostru de cautare a Do-ului e , practic nelimitat.
      Haideti sa patrundem cu inima si cu sufletul  deschis in aceasta lume mirifica!nu o vom regreta!

Articol preluat din revista Karate Budo Magazin  nr1/1991

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu