ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

vineri, 22 februarie 2013

AIKI JUTSU-TAKEDA RYU



          AIKI JUTSU este o arta martiala specifica clanului de samurai TAKEDA, dezvoltata si testata in razboaiele Japoniei medievale, bazata pe principii de armonie si naturalete aplicate in lupta cu miinile goale. Principiile sunt preluate din lupta cu sabia. Dincolo de o metoda foarte buna de autoaparare AIKI JUTSU este o filozofie si un mod de viata care promoveaza Non Violenta, dezvoltarea armonioasa psiho fizica si spirituala a practicantului, personalitatea si caracterul sau, increderea in sine si respectul pentru ceilalti. AIKI se traduce prin Armonia cu Energia ( AI - Armonie, KI - energie) AIKI JUTSU este o cale paradoxala -o arta martiala unde violentei i se raspunde prin suplete si armonie si care poate fi practicata de oricine, indiferent de varsta sau sex.
    In AIKI JUTSU nu exista competitia sportiva pentru ca de fapt singurul si cel mai puternic adversar este cel interior iar depasirea de sine 
este un tel fundamental. 
   


 AIKIDO modern este o disciplina dezvoltata din vechiul Aikijutsu, de catre O Sensei Ueshiba si care a evoluat spre o arta mai putin martiala si mai mult spre o filozofie a armoniei in miscare. Multi experti, in  cautarea eficacitatii, se intorc la sursa - la vechile scoli de AIKIJUTSU, cu tehnici precise, mortale, dezvoltate si rafinate in situatiile de viata si de moarte de pe campul de lupta . Tehnica de baza KIHON, odata stapanita, se trece la studiul aplicatiilor HENKA WAZA, care constituie efortul propriu al elevului de a intelege o tehnica si nu doar de a copia o miscare oarecare. Acestea atit in lupta cu un adversar cit si lupta cu mai multi adversari, principiile si strategia martiala raminind neschimbate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu