ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI

PARTENER SMART TROPFY

PARTENER SMART TROPFY -"ADUCEM STRALUCIRE EXCELENTEI"- AICI GASITI CELE MAI BUNE PRETURI.

Cristian Topescu

"Din păcate, copiii noştri joacă fotbal de pe tastatura calculatorului, volei sau tenis de pe platforma Wii, în timp ce muşchii lor se atrofiază. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine. Resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt şi ele tot mai reduse. Copiii noştri trebuie să facă sport! Copiii noştri trebuie să se hrănească sănătos! Copiii noştri trebuie să aibă mentalitate de învingători!"

Cristian Topescu

vineri, 8 februarie 2013

Ninjutsu - arta de a supravietui si invinge - Dezvoltare personala prin arte martiale



      Invaluiti  in mister, ritualuri stranii, actionand  de   obicei  noaptea , semanand  confuzie   si   dezordine, disparand inainte ca cineva sa-si dea  seama de implicarea lor, de-a lungul unei  istorii zbuciumate de peste noua  secole , ninja  si-au  castigat o reputatie  fantastica ,  de  nezdruncinat.
       Inspaimantatorii razboinici au ramas in   istorie  atat  pentru uriasul secret in care se invaluiau , prin legendele si ritualurile  create de oamenii obisnuiti pe seama lor, prin fantasticul lor  arsenal  plin de inginiozitate , printr-o strategie de lupta extraordinara si printr-o pregatire exceptionala in ceea ce priveste lupta fara arme.
     Ninjutsu este  arta secretului, calea invizibilitatii, practicantii ei fiind vestiti spioni  si luptatori din Japonia feudala cunoscuti sub numele de ninja.


   Armele unui ninja
 
  Deseori cativa ninja, puteau prin metode suptile sa duca la bun sfarsit  actiuni care ar fi necesitat sute de soldati cu armuri.
   Filozofia dupa care se ghidau ninja era de a alege intunericul si metodele subtile  in locul confruntarilor directe la lumina zilei. 
In viata  de toate  zilele , luptatorii ninja erau oameni obisnuiti, statutul lor social  deosebindu-se foarte mult de cel al samurailor, ei nefiind legati de un cod al onoarei rigid cum aveau acestia . Samuraiul trebuia sa-si indeplineasca misiunea fara sa-si stirbeasca in vreun fel onoarea si prestigiul, in timp ce un ninja putea sa isi concentreze energia  exclusiv asupra scopului  sau.
     

      Antrenamentul

  Ninjutsu era o profesie mostenita din tata in fiu. De mici copii, membri  familiilor ninja  erau  obisnuiti spre a fi tot timpul atenti  la ce se  intampla in jurul  lor. Pe masura ce cresteau   erau initiati in tainele  artei ninjutsu.
 La varsta de 5-6 ani  jocurile lor incepeau sa  ia forma unor  exercitii pregatitoare  care sa le  solicite agilitatea  si simtul echilibrului: mersul   pe  sarma orizontala, alergarea pe scanduri,asimiland studiul loviturilor cu pumnul si piciorul , antrenandu-se pe tinte improvizare  din paie.
  Urma studiul si practica tehnicilor de lupta  neinarmata si apoi bazele luptei  cu sabia si armele traditionale din lemn.
      In primii 10 ani , un ninja invata sa foloseasca armele specifice  scolii din care facea parte.Invatau sa se foloseaca de franghi si lanturi, sa inoate si sa lupte sub apa, sa foloseasca natura pentru a se ascunde .Unele exercitii cereau miscari silentioase, altele  cum ar fi alergatul pe distante lungi rezistenta fizica, iar altele, pe langa aceste calitati , cereau si foarte mult curaj (sarituri din copac, sau de pe acoperis pe acoperis , cataratul pe zid).

 Organizarea

     Pe masura  ce ninjutsu a prins forma , luptatorii ninja au dezvoltat un sistem   organizational , capabil  sa  pastreze in cel mai inalt grad secretul.
      Luptatorii ninja  erau impartitii  in 3  categorii  distincte , avand  sarcini  si  responsabilitati diferite.
     In frunte se afla un sef  cunoscut sub numele  de jonin.Acesta era omul care   controla  activitatile organizatiei, hotarand   pe cina va ajuta  luptatorii  lui .       El  era   intotdeauna bine  informat  asupra a tot ceea ce se intampla. ,
     Joninul era putin vulnerabil  deoarece  identitatea lui era necunoscuta  chiar de  majoritatea oamenilor sai , ei neputatand sa-l desconspire  in caz  ca erau prinsi si torturati.
Mai mult decat atat ,se intampla de multe ori ca mai multi oameni din subordinea lui sa primeasca aceasi misiune fara sa stie.
    Deoarece el era cel ce strangea informatiile era singurul care avea o imagine de ansamblu  asupra situatiei.
    Al doilea loc in ierarhie era detinut de chunin. Acestia aveau rolul de a organiza actiunile hotarate de catre junin.
 Chunin-ii  planificau tactic operatia  si  serveau ca intermediari  intre jonin si cei  de pe teren.
      Desi pregatirea lor  includea tehnici ninja de lupta  si spionaj, ei nu luau parte la  actiuni decat foarte rar, avand  daca vreti rolul unor ofiteri de stat major.Oamenii de  teren , luptatorii efectivi , erau cunoscuti   sub  numele de genin : oamenii de jos fiind a  treia   categorie pe scara ierarhica.
         Sarcina lor era actiunea efectiva, ei fiind in acelasi timp cei carora in mare masura li se  datoresc legendele fantastice despre ninja. Cand   nu erau  angajati in activitati ,geninii traiau impreuna cu familiile lor in sate,in locuri greu accesibile.
     Sub aparenta unor  fermieri pasninci  ei  puteau  sa traiasca si sa se antreneze  fara sa fie   tot  timpul  sub amenintare.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu